Saturday 18 March 2017

Κρέπες με καραμελωμένα μήλα και σαντιγί κανέλας


Το πρώτο πράγμα που μου είπαν όσοι τις δοκίμασαν, ήταν «Πότε θα τις ξαναφτιάξεις??»
Γιατί πραγματικά ήταν απίστευτες!!!!!!!
Το μεγάλο τους ατού ήταν η αρωματική σαντιγί κανέλας που σε συνδυασμό με τα καραμελωμένα μήλα έδωσε ένα πολύ γευστικό αποτέλεσμα.
Την νοστιμιά συμπλήρωσε το σιρόπι καραμέλας με το οποίο περιέχυσα τις κρέπες μου.
Πάμε να τις ετοιμάσουμε και παρέα!
(η ιδέα της συνταγής από εδώ)

Τα υλικά μας:
8-10 κρέπες (έτοιμες ή σπιτικές)
Για τα καραμελωμένα μήλα
4 μεγάλα και σφιχτά κόκκινα μήλα
4 κουταλιές καστανή ζάχαρη
4 κουταλιές κρύο βούτυρο
3 φλιτζανάκια κρύο νερό
Για την σαντιγί κανέλας
250 ml κρέμα γάλακτος
4 κουταλιές ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι κανέλα
Επιπλέον
σιρόπι καραμέλας ή maple syrup
Τι κάνουμε:
Ετοιμάζουμε τις κρέπες σύμφωνα με την αγαπημένη μας συνταγή.
Μια πολύ καλή συνταγή για κρέπες, είναι και αυτή εδώ.
Στα ψυγεία των σούπερ μάρκετς κυκλοφορούν και έτοιμες κρέπες σε συσκευασία των 10 τεμαχίων, είναι ωραιότατες και μεγάλη ευκολία όταν δεν έχουμε χρόνο ή θέλουμε να αποφύγουμε να τις φτιάξουμε εμείς.
Ετοιμάζουμε τα μήλα.
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε μικρά κυβάκια.
Βάζουμε σε απλωτό αντικολλητικό τηγάνι το βούτυρο να λιώσει.
Προσθέτουμε τα μήλα και την ζάχαρη και τα σοτάρουμε για λίγο.
Κατόπιν προσθέτουμε το νερό, χαμηλώνουμε λίγο την φωτιά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 8-10 λεπτά. Θέλουμε τα μήλα να μαλακώσουν αρκετά, αλλά να μην χάσουν το σχήμα τους.
Αν χρειαστεί (συνήθως χρειάζεται) προσθέτουμε λίγο νεράκι ακόμα, ως τα μήλα να είναι όσο μαλακά θέλουμε.
Ετοιμάζουμε την σαντιγί κανέλας.
Βάζουμε σε ένα μπολ την κρέμα γάλακτος με την άχνη και τα χτυπάμε καλά με μίξερ χειρός, ως να πήξει αρκετά η κρέμα γάλακτος.
Προσθέτουμε την κανέλα και συνεχίζουμε το χτύπημα ως να πετύχουμε μια σφιχτή σαντιγί.

Συναρμολόγηση.
Παίρνουμε μια κρέπα και την ζεσταίνουμε για λίγο στον φούρνο μικροκυμάτων.
Στο κέντρο της και κατά μήκος απλώνουμε 1-2 κουταλιές καραμελωμένα μήλα και πάνω από αυτά 1-2 κουταλιές σαντιγί κανέλας.
Διπλώνουμε τις δυο μακριές πλευρές της κρέπας πάνω από την γέμιση.
Περιχύνουμε την κρέπα με σιρόπι καραμέλας ή με maple syrup που το προτιμάει ο γιος μου ή ακόμα και με μέλι.
Αν θέλουμε διακοσμούμε την επιφάνεια με μια-δυο ροζέτες σαντιγί.
Πασπαλίζουμε με λίγη κανελίτσα και η κρέπα μας είναι έτοιμη να την απολαύσουμε.
Καλή επιτυχία, να έχετε ένα όμορφο Σαββατοκύριακο!
Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...