Monday 8 May 2017

Μους φράουλα


Ο καιρός αρχίζει να ζεσταίνει, οι φραουλίτσες είναι στα καλύτερά τους, γι αυτό ελάτε να σας δροσίσουμε με μια υπέροχη μους φράουλας.
Γευστική, ανάλαφρη, δροσερή και τόσο εύκολη να την φτιάξουμε!
Και μην ξεχνάτε πως σ’ αυτήν την ανάρτησή μας αλλά και σε αυτήν, θα βρείτε συγκεντρωμένες όλες τις φραουλοσυνταγές μας, ώστε να απολαύσετε τις αγαπημένες φραουλίτσες με ένα σωρό τρόπους!

Θα χρειαστούμε:
160 γρ. φράουλες (ζυγισμένες πλυμένες και καθαρισμένες)
250 γρ. μασκαρπόνε
1 φάκελο ζελέ φράουλα (100 γρ.)
150 ml καυτό νερό
1 φάκελο σαντιγί Garni (100 γρ.)
200 ml φρέσκο γάλα
Τι κάνουμε:
Ετοιμάζουμε πρώτα το ζελέ, ώστε να έχει προλάβει να κρυώσει λίγο ως να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα.
Διαλύουμε την σκόνη ζελέ στο καυτό νερό, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα κουτάλι.
Το στάδιο αυτό θέλει πολλή προσοχή, ώστε η σκόνη να διαλυθεί τελείως στο καυτό νερό, γι αυτό δεν σταματάμε να ανακατεύουμε ως να είμαστε σίγουροι ότι έχει διαλυθεί καλά.
Χτυπάμε την Garni με το φρέσκο γάλα, ως να πετύχουμε μια σφιχτή σαντιγί.
Χτυπάμε στο μούλτι τις φράουλες, ώστε να γίνουν «αλοιφή».
Σε βαθύ μπολ βάζουμε την σαντιγί, το ζελέ, τις φράουλες και το μασκαρπόνε και τα χτυπάμε πολύ καλά με μίξερ χειρός, να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Μοιράζουμε την μους σε ατομικά μπολάκια ή ποτηράκια και τα βάζουμε στο ψυγείο, ως να κρυώσουν καλά.
Διακοσμούμε την επιφάνεια με κομμένες ή ολόκληρες φραουλίτσες.
Καλή επιτυχία, καλή εβδομάδα να έχετε!
Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...