Saturday 27 May 2017

Σοκολατένια μπισκότα κρακελέ


Αφράτα, μαλακά, απίστευτα σοκολατένια κρακελέ μπισκοτάκια!
Απ’ αυτά που παίρνεις ένα, το απολαμβάνεις με μισόκλειστα μάτια, και μετά παίρνεις κι άλλο …. και ξαναπαίρνεις, μέχρι να πείσεις τον εαυτό σου ότι πρέπει κάποια στιγμή επιτέλους να σταματήσεις ;-)
Οι παρακάτω δόσεις δίνουν μπόλικα μπισκοτάκια, αν θυμάμαι καλά καμιά σαρανταριά!
Να πω ότι είναι και πανεύκολα να τα φτιάξουμε??? Να το πω!
Επίσης είμαι βέβαιη ότι θα εκτιμηθούν δεόντως και ως δωράκι, κλεισμένα σε ένα όμορφο κουτάκι.
Ένα νόστιμο, γλυκό δωράκι, που αποκλείεται να αφήσει αδιάφορο τον παραλήπτη του!
Πάμε να τα φτιάξουμε και παρέα!
(η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη)

Τα υλικά μας:
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες άρωμα
ελάχιστο αλάτι
1 κουταλάκι καφέ εσπρέσο ή νες καφέ
4 αυγά
150 γρ. ηλιέλαιο ή άλλο ελαφρύ λάδι
300 γρ. ζάχαρη
100 γρ. κακάο
Επιπλέον
αρκετή ζάχαρη άχνη
Τι κάνουμε:
Κοσκινίζουμε με ένα σουρωτήρι το κακάο.
Κινδυνεύοντας να γίνω κουραστική, θα επαναλάβω ότι ποτέ δεν παραλείπουμε το κοσκίνισμα του κακάο σε όποια συνταγή το χρησιμοποιούμε, αν δεν θέλουμε να βρίσκουμε σοκολατένια κρομπαλάκια στο γλυκό μας, τα οποία πικρίζουν αρκετά.
Η ποσότητα του κακάο θα σας φανεί αρκετή, όμως χρειάζεται όλο.
Βάζουμε το κακάο, την ζάχαρη και το ηλιέλαιο σε ένα μπολ, και τα δουλεύουμε με το σύρμα να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα, ανακατεύοντας με το σύρμα στα ενδιάμεσα.
Κατόπιν προσθέτουμε το μπέικιν, τις βανίλιες, το αλάτι και τον καφέ, ανακατεύοντας καλά. Αν χρησιμοποιήσουμε νες καφέ και είναι σε μορφή κόκκων, θα τον περάσουμε και αυτόν από ένα σουρωτηράκι, να γίνει σκόνη.
Τελευταίο προσθέτουμε σε δόσεις το αλεύρι, ανακατεύοντας στα ενδιάμεσα, ως να ενωθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους.
Σκεπάζουμε το μπολ με μια μεμβράνη, και το βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες.
Βγάζουμε το μπολ από το ψυγείο μετά από 4 ώρες (εγώ να πω την αλήθεια το έβγαλα στις 3 ώρες, μια χαρά δουλευόταν το μείγμα).
Βάζουμε αρκετή ζάχαρη άχνη σε ένα μικρό ταψάκι.
Πλάθουμε με το μείγμα του μπολ μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού.
ΔΕΝ τα πλαταίνουμε ανάμεσα στις παλάμες μας, τα αφήνουμε ως έχουν.
Τα κυλάμε στην άχνη, να καλυφθούν από όλες τις μεριές. Τινάζουμε την περίσσεια της άχνης.
Τα αραδιάζουμε στο ταψί του φούρνου μας, το οποίο έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί.
Θα πρέπει να τα τοποθετήσουμε σε αρκετή απόσταση το ένα από το άλλο, γιατί απλώνουν αρκετά.
Θα χρειαστεί να ψήσουμε σε 2 δόσεις, δεν χωράνε όλα σε ένα ταψί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 180 βαθμούς, για 10 λεπτά.
Όταν τα βγάλουμε από τον φούρνο, αφού κρυώσουν λίγο, τα παίρνουμε προσεκτικά με μια σπάτουλα, και τα ακουμπάμε σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς.
Μετά ξεκινάμε να μασουλάμε, χωρίς να ρωτάμε σε ποιο κομμάτι έχουμε φτάσει!
Καλή επιτυχία, καλό σας Σαββατοκύριακο!
Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...