Monday 4 September 2017

Σουφλέ με φαρφάλες και ρικότα


Εάν είστε σε φάση δίαιτας, απομακρυνθείτε από αυτήν την συνταγή.
Γιατί είναι ένα από τα πιο «πλούσια» σουφλέ, με μπόλικα τυριά και θερμίδες, αλλά και με πολλή πολλή νοστιμιά!
Αν πάλι έχετε κάποιο γιορτινό τραπέζι και το μοιραστείτε με φίλους, τότε θα μειωθούν οι τύψεις και θα το απολαύσετε όπως πρέπει!
Το φαγάκι αυτό ετοιμάζεται πολύ εύκολα, μαγειρεύεται όλο στην ίδια κατσαρόλα και μετά μπαίνει στον φούρνο για 5 λεπτάκια, μέχρι να λιώσουν τα τυριά.
Σερβίρεται ζεστό, όπως όλα τα σουφλέ εξάλλου.
Πάμε να το ετοιμάσουμε!

Θα χρειαστούμε:
330 γρ. φαρφάλες (δεν βάζω όλο το πακέτο)
200 γρ. φρέσκα άσπρα μανιτάρια
2 λουκάνικα χωριάτικα
2 κρεμμύδια
1 κόκκινη πιπεριά (όχι από βάζο)
1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
1 φλιτζανάκι κόκκινο κρασί
μισή κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλιά θυμάρι
250 γρ. ρικότα
300 γρ. ρεγκάτο τριμμένο
150 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα
1 αυγό
αλάτι-πιπέρι
Στην πράξη:
Ξεκινάμε κάνοντας το εξής «κολπάκι».
Επειδή τα ζυμαρικά θα μαγειρευτούν στην ίδια κατσαρόλα με την σάλτσα, για να μειώσουμε τον χρόνο μαγειρέματος, τα βράζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 5-6 λεπτά. Δεν χρειάζεται να είναι έτοιμα βρασμένα, απλά να έχουν μαλακώσει λίγο.
Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
Κόβουμε σε καρεδάκια τα κρεμμύδια και την πιπεριά.
Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και κόβουμε σε ροδέλες τα λουκάνικα και σε φετάκια τα μανιτάρια.
Λιώνουμε τα κονκασέ στο μούλτι.
Βάζουμε ελαιόλαδο στην κατσαρόλα μας και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές για λίγα λεπτά, να γυαλίσουν.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα λουκάνικα και συνεχίζουμε για λίγο ακόμα το σοτάρισμα.
Σβήνουμε με το κρασί, ανακατεύουμε και αφού εξατμιστεί το αλκόολ προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα κονκασέ, τον μαϊντανό, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε και μισό λίτρο νερό.
Χαμηλώνουμε αρκετά την φωτιά και σιγομαγειρεύουμε με σκεπασμένη την κατσαρόλα για 10 λεπτά.
Κατόπιν προσθέτουμε και τα ζυμαρικά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 10-15 λεπτά, ως να είναι έτοιμα τα ζυμαρικά και να έχουν απορροφηθεί σχεδόν όλα τα υγρά. Αν χρειαστεί να συμπληρώσουμε νερό κατά την διάρκεια του μαγειρέματος, προσθέτουμε πάντα ζεστό.
Αφού ετοιμαστούν τα ζυμαρικά, αδειάζουμε όλο το περιεχόμενο της κατσαρόλας στο μεγάλο μας πυρέξ ή σε ένα ταψάκι.
Βάζουμε σε ένα μπολ την ρικότα, τα 200 γρ. ρεγκάτο και το αυγό ελαφρά χτυπημένο και τα ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το μείγμα αυτό στο πυρέξ και ανακατεύουμε να καλυφθούν τα υλικά από το μείγμα των τυριών.
Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με το υπόλοιπο ρεγκάτο.
Κόβουμε την μοτσαρέλα σε κυβάκια μικρά και τα σκορπίζουμε στην επιφάνεια του φαγητού.
Στο στάδιο αυτό μπορούμε να φυλάξουμε το πυρέξ στο ψυγείο, ως την ώρα που θα σερβίρουμε.
5-10 λεπτά πριν σερβίρουμε, βάζουμε το πυρέξ σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 170 βαθμούς, ως να λιώσουν τα τυριά.
Σερβίρουμε το σουφλέ ζεστό!
Καλή επιτυχία, καλή σας εβδομάδα!

Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...