Sunday 11 March 2018

Κοτόπουλο με μείγμα κινέζικων λαχανικών


Από τότε που ανακάλυψα αυτό το μείγμα των κινέζικων λαχανικών στα ψυγεία γνωστού σ/μ στο κέντρο του Πειραιά, το έχω λατρέψει!
Το αγόρασα δοκιμαστικά μιας και δεν το είχα ξαναδεί στο σ/μ της γειτονιάς μας.
Η κόρη μου το γνώριζε και μας έφτιαξε μια ωραιότατη σάλτσα κινέζικων λαχανικών, που την συνόδευσε με νουντλς.
Την συνταγή της αυτή θα σας την δείξουμε αργότερα, αφού σήμερα θα σας μαγειρέψουμε την δική μου εκδοχή με κοτοπουλάκι, σε συνδυασμό με τα ωραίο αυτό μείγμα λαχανικών.
Θεωρώ ότι το καλύτερο συνοδευτικό για το φαγητό αυτό είναι το ρύζι jasmine, με το ιδιαίτερο δικό του άρωμα! Όμως μπορεί να συνοδευτεί πολύ καλά και με τα νουντλς της αρεσκείας μας.
Προτίμησα το φιλέτο στήθους του κοτόπουλου, αλλά αν σας αρέσει το φιλέτο από το μπούτι του κοτόπουλου χρησιμοποιήστε αυτό.
Θα ζητήσετε από τον κρεοπώλη σας να το κόψει σε μπουκιές, κερδίζοντας έτσι χρόνο στην προετοιμασία της συνταγής.
Η κόρη μου προτιμά να χρησιμοποιήσει τα chopsticks για να απολαύσει αυτό το φαγητό. Εγώ το.....προσπαθώ ακόμα!!

Θα χρειαστούμε:
1 κιλό ως 1 1/4 κιλού φιλέτο στήθος κοτόπουλου
750 γρ. μείγμα κινέζικων λαχανικών κατεψυγμένο
3-4 κουταλιές γλυκόξινη σάλτσα
2 κουταλάκια σόγια σος
1 κουταλάκι καστανή ζάχαρη
1 κουταλάκι τζίντζερ σε σκόνη
2 κουταλάκια μείγμα κάρυ σε σκόνη
2 μεγάλες σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
2 κουταλιές λάδι καρύδας
3 κουταλιές σησαμέλαιο ή ελαιόλαδο
1 κουταλάκι κορν φλάουρ
αλάτι, αν χρειάζεται
Τι κάνουμε:
Ζητάμε από τον κρεοπώλη μας να κόψει το φιλέτο του κοτόπουλου που επιλέξαμε, σε μπουκιές.
Σε βαθύ μπολ ρίχνουμε τις μπουκιές του κοτόπουλου μαζί με την γλυκόξινη σάλτσα, την σόγια σος, την καστανή ζάχαρη, το τζίντζερ σε σκόνη, το μείγμα κάρυ σε σκόνη. Ανακατεύουμε καλά να καλυφθούν οι μπουκιές του κοτόπουλου από τα μπαχαρικά. Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε μισή με μία ώρα στο ψυγείο.
Σε μεγάλο και βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το λάδι καρύδας με το σησαμέλαιο ή το ελαιόλαδο. Αφού ζεσταθεί καλά, προσθέτουμε τις μπουκιές του κοτόπουλου με όσο μείγμα μπαχαρικών υπάρχει στο μπολ. Ανακατεύουμε να σοταρισθούν καλά από όλες τις μεριές.
Προσθέτουμε τις σκελίδες σκόρδου καθώς και το μείγμα των κινέζικων λαχανικών. Ανακατεύουμε και πάλι να σοταρισθούν όλα μαζί τα υλικά.
Πασπαλίζουμε με το κορν-φλάουρ και προσθέτουμε τόσο νερό όσο χρειάζεται να καλυφθεί το φαγητό μας. Δεν βάζουμε πολύ νερό από την αρχή. Αν χρειασθεί θα προσθέσουμε λίγο λίγο.
Αφήνουμε το φαγητό σε μέτρια φωτιά, να βράσει ως να μαλακώσουν το κοτόπουλο και τα λαχανικά και να μείνει στο τέλος με μια ωραία σάλτσα.
Αλάτι θα προσθέσουμε αφού δοκιμάζοντας το φαγητό μας, διαπιστώσουμε ότι το χρειάζεται.
Συγχρόνως θα ετοιμάσουμε το συνοδευτικό ρύζι jasmine ή τα νουντλς, ότι προτιμάμε, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Σερβίρουμε το φαγητό μας ζεστό.
Αν θέλουμε, γαρνίρουμε με φρέσκο κόλιαντρο. Εγώ χρησιμοποίησα το φρέσκο κόλιαντρο που έχω στις γλάστρες μου και πραγματικά μοσχοβολούσε!!
Αν διαθέτουμε τηγάνι γουόκ, μπορούμε να ετοιμάσουμε εκεί το φαγητό μας.
Καλή μας όρεξη, καλή επιτυχία!
Ειρήνη Ε.

Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...